Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Kita     Pliurpalai apie viską     MacBook :]

MacBook :]

Macaque
Bendruomenės narys

Atrodo Infactor turi mac'ą ir norėčiau, kad truputį papasakotai apie jį, ar verta buvo pirkti, kaip su soft'u ir ar nesigaili perėjas nuo "Langų" prie mac'o ? ;]
P.S. Jeigu dar kas nors turit, tai irgi galit padiskutuoti ;]

EDIT: googlinu, bet niekur nerandu, su kokia programavimo kalba yra kuriamas mac os x sistemai soft'as?
Paskutinį kartą temą redagavo Macaque (2010-01-06 22:09:20), redaguota kartų: 1

Atsakymai į temą

Irmantas
Tinklalapio šeimininkas

Net nežinau nuo ko čia pradėt girt macbook'ą smile

Didelis susidomėjimas atsirado tada, kai matydavau įvairias video pamokas, kur developeriai dirba su mac'u.
Bandžiau prieš tai dar ir Linux, bet dirbti nebuvo taip malonu kaip dabar su mac'u, na apie windows čia išvis nekalbu. Nors neturėjau galimybės dar nusipirkti, nuėjau į iDeal'ą šiek tiek juos išmėginti. Patiko iš pirmo žvilgsnio, jau tada užsinorėjau, kad ne tas žodis... Prie sužavėjimo prisidėjo ir tai, kad Apple tada atnaujino savo Macbook'ų seriją. Ypač nustebino tada Macbook Air. Taigi, beliko tik sutaupyti reikiamą sumą ir daug nebesvarsčius - nusipirkti.
Pasirinkau Macbook Pro, ir tikrai nesigailiu jį nusipirkęs.

Kadangi buvau bandęs įvairias OS, tai apsipratau labai greitai. Nebuvo problemų ir su programų paieška, greitai įsidiegiau tai kas reikalinga.
Bet šiaip priprasti labai lengva, atsimenu, atėjo mergina su macbook'u, kuri nelabai gaudėsi išvis kompiuterių srityje, tai šiek tiek aprodžiau ir dabar naudojasi kuo puikiausiai. Pradžioj dar prašė, kad įrašyčiau windowsus, bet sakau, kad pabandytų pasinaudot Mac OS'u, visos reikalingiausios programos tikrai egzistuoja mac'uose.
Programų įdiegimas ir pašalinimas paprastesnis, nei windows'uose. Na ir dar daug daug visokių pliusų...

Dabar jeigu paprašo parekomenduot kokį kompiuterį, tai iškart siūlau Macbook'ą nieko negalvojęs. smile

Dėl programavimo labai nesigilinau:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xcode
Kaip suprantu ten daugiausiai programas lipdo su Cocoa arba Carbon.
Čia šiek tiek gali pasižiūrėti kaip su tuo Cocoa dirba:
http://www.youtube.com/watch?v=GuUgrxU6pYU (part I)
http://www.youtube.com/watch?v=9JTDLqMd8yg (part II)

Bandžiau ir aš pažaist su tuo Cocoa, patiko, kada atradus laiko reikės jį pasimokint.

Na pabaigai pasakyt galėčiau, kad Apple yra tikrai užkrečiantis... smile

Macaque
Bendruomenės narys

Ačiū už tokį "straipsnį", aš irgi visada nepraeinu pro iDeal'ą nepažiūrėjęs mac'o funny, bet kokio dydžio monitorius pas tave mac'o?
Pask. redagavo Macaque (2010-01-07 14:45:42), redaguota kartų: 2

Irmantas
Tinklalapio šeimininkas

15,4" smile
Macaque
Bendruomenės narys

Matai ir, aš noriu pirkti mac'ą, bet manau, kad 13" colių bus per mažas :/ o didesnis labai jau savo kaina baido sad
Irmantas
Tinklalapio šeimininkas

Na tas 13" skirtas daugiau namų vartotojams, kuriems reikia muziką paklausyt, panaršyt, atsispausdint ir taip kokius elementarius veiksmus atlikt.
Teko juo pasinaudoti, viskas kaip būtų gerai, bet jei dirbčiau su dideliu kiekiu kodo per 13", tai erzintų.

Na jei jau labai neapsikenti ir žinai, kad taupymas ilgai užtruks, tai gali imti 13", vėliau galėsi susitaupyti ir kitam macbook'ui.
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Aš irgi prisidėsiu prie diskusijos. smile

Pirmiausia noriu paminėti, jog OS ir kompiuterio pasirinkimas yra subjektyvus dalykas. Vieniems patinka PC su Windows, kiti naudoja Linux operacinę sistemą. Na ir, žinoma, yra žmonių, kurie naudoja MAC kompiuterius su MAC OSX operacine sistema. Rekomenduoti ir siūlyti, ar verta pirkti MacBook, tikrai negaliu, nes pats jo, deja, neturiu. sad

Pagrindinis Apple „hater'ių“ atkirtis MAC ir iPhone fanatikams — didelės produktų kainos. Jie, neva, yra užtikrinti, jog Apple produktai nėra verti jų kainos. Tačiau pažiūrėkime iš kitos pusės. Ar Apple produktai nekokybiški? Ar jie nėra elegantiški ir stilingi? Ar yra kokių nereikalingų dizaino detalių MacBook'uose, iMac'uose ir iPhone'uose? Ar Mac kompiuteriai yra nepajėgūs susidoroti su profesionalia programine įranga, kuri reikalauja daug kompiuterio resursų? Į visus šiuos klausimus galiu atsakyti tk pozityviai. Taip, teoriškai galima surinkti PC kompiuterį su geresnėmis detalėmis (pajėgumo atžvilgiu) už mažesnę kainą negu siūlo Apple, bet vien sparta nėra rodiklis! Pavyzdžiui, Windows operacinė sistema linkusi kur kas dažniau „užlinkti“ ar „nulūžti“ (oh, atsimenat BSOD?) dėl netikslių tvarkylių ir 3rd-party programų. Tuo tarpu MAC OSX sistema pilnai suderinta su technine įranga („geležimi“), kuri yra MAC'uose. Todėl MAC OSX yra stabilesnė už Windows OS. Už tai dedu didelį pliusą Apple, kadangi aš iš operacinės sitemos daugiau tikiuosi stabilumo, o ne spartos ir visokių blizgučių, ypač kai dirbu su rimtais projektais ir bet koks duomenų praradimas yra netoleruotinas.

Programinės įrangos, kuri yra skirta MAC OSX, atžvilgiu irgi mano širdis krypsta prie Apple. Pavyzdžiui, aš užsiimdamas tinklalapių kūrimu jau ne pirmus metus išbandžiau daug redaktorių, skirtų Windows OS (Notepad++, Adobe Dreamweaver, Rapid PHP, PHP Designer, Zend Studio, Aptana Studio, Netbeans, InType, Sublime TextEditor...), tačiau nė vienas iš jų pilnai netenkina mano norų ir užmačių. Pavyzdžiui, Notepad++ redaktorius neturi normalaus projektų valdymo funkcionalumo (bent jau kai paskutinį kartą teko naudoti). Adobe Dreamweaver programoje visada išlįsdavo „bug'as“, dėl kurio kartais nebedažydavo kodo. Kodo dažymas man labai svarbu, nes tarp didelių PHP, CSS, HTML kodo gabalų sunku rasti tai, ko ieškau. Be to, Dreamweaver programoje visada turėjau problemų dėl failų koduočių, mat programa kartais pati „nuspręsdavo“ pakeisti koduotę dėl neaiškių priežasčių. Man tai tiesiog nepriimtina. Kiti redaktoriai arba griozdiški, arba nepatogūs ir turintys per mažai funkcijų.

Štai MAC OSX sistemai yra sukurtas populiarusis TextMate redaktorius, kuris man labai patiko (kiek teko matyti iš Irmanto siųstų screenshot'ų ir šiaip visokių video tutorialų). Taip pat dar egzistuoja Coda — panašus į TextMate, tačiau, jei neklystu, jis turi daugiau funkcijų.

Pati MAC OSX sistema labai patogi ir unikali. Kai kurie skundžiasi, kad joje nėra tokio lankstumo nustatymų atžvilgiu kaip Windows ar Linux operacinėse sistemose, tačiau tai, manau, man tikrai netrukdytų.

Ir pabaigai dar noriu paminėti, kad Mac kompiuteriai skirti daugiau darbui. Žaidimų MAC OSX sistemai nėra labai daug, nors kai kurie populiaresni žaidimai ir ant šios sitemos yra išleidžiami. Manau, kad MAC kompiuteris yra daugumos web developer'ių ir dizainerių svajonė (taip pat ir mano). Po kol kas finansai neleidžia man nusipirkti Macbook Pro, tačiau tikiuosi, kad per artimiausius keletą metų jį tikrai įsigysiu. smile love
Macaque
Bendruomenės narys

Del Dreamweaver'io, tai taip, pastebėjau žiūrėdamas tavo pamokas, kad su spalvom kažkas negerai :]

@Infactor: Tai va, kad dar "vaikas" esu, ir pačiam užsidirbti ant geresnio mac'o yra sunku :]
p.s. Bet manau vistiek, kad ir 13' colių, bet Aš jį turėsiu :]]]
Pask. redagavo Macaque (2010-01-07 19:44:24), redaguota kartų: 2

madman333
Bendruomenės narys

kam pirkti mac jei su pisiuku gali ta pati padaryt ir dar daugiau? o.O na nabent del dizaino arba jau po biski atgyvenancio mac userio ivaizdzio
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

madman333 rašė:
kam pirkti mac jei su pisiuku gali ta pati padaryt ir dar daugiau? o.O

Nebūtinai. Anksčiau jau paaiškinau, kodėl man, kaip web developeriui, nelabai patinka dirbti su PC „Windows“ aplinkoje. Tačiau svarbiausia, manau, ne įrankis, o asmuo, kuris su juo dirba. Nors turiu pripažinti, kad programavimas „MAC OSX“ sistemoje yra kur kas komfortiškesnis ir patrauklesnis variantas. Kiekvienas renkasi tai, kas jam labiausiai priimtina ir su kuo jis jaučia, jog gali nuveikti daugiau. wink