Atsakymas parašytas: 2010-01-12 23:39:31
[#766]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #9
Mikronaz tiesą sako. Aš, pavyzdžiui, Drupal tikrai nepažįstu, nes paprasčiausiai beveik neteko turėti reikalų su šia turinio valdymo sistema. Andriau, turėtum suprasti, kad tau viską padėti ir išaiškinti, parodyti užtrunka labai daug laiko. Stengiuosi padėti visiems kiek galiu, tačiau viskam yra ribos.
Atsimenu vienas žmogelis parašė man per skype kažko klausdamas apie PHP programavimą. Aš jam padėjau, atsakiau į rūpimus klausimus, net kodo pavyzdžių parašiau. Kitą dieną jis man vėl parašė su keletu klausimų (kai kurie, galima sakyti, kartojosi arba buvo labai panašūs į anksčiau užduotuosius). Žinoma, jis nesugebėjo jų iš karto normaliai pateikti, teko vargi ir aiškintis, ko jam reikia. Šiaip ne taip pavyko jam išaiškinti tai, ko jis klausė. Deja, čia viskas tuo nesibaigė. Pasirodo, aš jam tapau kaip nuolatinis konsultantas visais rūpimais klausimais! Po kiek laiko pradėjau tą žmogų ignoruoti, nes jis pasidarė itin įkyrus ir nesukalbamas. Aišku, matėsi, jog jam dar toli iki pilnametystės, bet kažkoks suvokimas jo galvelėje jau turėtų būti. Taigi viso šito pasakojimo esmė yra tame, jog kai kurie nesupranta, kad gaišta kitų žmonių laiką. Man niekas jokio užmokesčio nemoka už konsultacijas forumuose, skype ar pan. Dažnai turiu daug įvairių reikalų, reikia ir pinigų užsidirbti, todėl laiko švaistymas man netoleruotinas.
Kaip jau minėjo mikronaz, jeigu, Andriau, nori, kad kas nors tau viską sutvarkytų idealiai (o darbo tikrai daug! Kodo peržvalga ir „atšifravimas“ (dėl netvarkingo kodo), klaidų ieškojimas, jų ištaisymas, Drupal dokumentacijos skaitymas (nes aš, pavyzdžiui, apie Drupal daug nežinau, todėl tektų pačiam viską aiškintis)), mokėk pinigus. Už tai, ką tu prašai, kitur žmonės iš tavęs reikalautų minimum 100 Lt. Jokiu būdu nepagalvok, kad prašau iš tavęs pinigų. Tik noriu pabrėžti, kad daugeliui laikas — pinigai. Jei iškilo klausimas „tai kam tie diskusijų forumai, jei niekas nepadeda?“, atsakysiu labai paprastai: padedame atsakyti į esminius ir konkrečius klausimus, duoti patarimų, diskutuoti apie technologijas ir kitus dalykus, dalinamės įgyta patirtimi ir žiniomis. Tačiau „neišeina, tai padarykite viską už mane“ atveju pagelbėti nelabai galime.
Jei dar nepabodo skaityti mano pliurpalų (gana vėlu, užėjo rašymo manija), duosiu vieną praktinį patarimą dėl Drupal (ar kitų TVS) dizaino integravimo. Kaip matau, dar nesupranti, kas ir kaip veikia Drupal turinio valdymo sistemoje, o juolabiau nežinai, kaip tą nelemtą dizainą įgrūsti į ją. Tokiu atveju rekomenduoju nebevargti su savuoju dizainu: geriau susirask internete tau labai patinkančią Drupal dizaino temą, ją parsisiųsk ir įkelk į įdiegtą Drupal TVS, ją aktyvuok. Na, o nuo čia jau belieka nagrinėtis! Atsidaryk to dizaino šablono failus, pažiūrėk, kaip ir kas pasikeičia, jei paredaguoji tą ar aną kodo eilutę ir pan. Tada savo bandymus siek su Drupal dokumentacija ir pamokomis, kurių gali rasti internete. Užtikrinu, kad toks būdas tikrai pasiteisina. Sakau iš savo asmeninės patirties.
Sėkmės!