Atsakymas parašytas: 2010-05-19 19:40:41
[#954]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #3
Manau, kad šiek tiek klaidingai supranti tokių knygų paskirtį. Tai nėra grožinė literatūra, kur kūrinį reikia skaityti nuosekliai. Mokslinio stiliaus knygos dažniau naudojamos kaip informacijos šaltinis ar paieškos objektas. Pavyzdžiui, nors dauguma knygų apie PHP programavimą yra parašytos nuosekliai (pradiniuose skyriuose supažindinama su pačia programavimo kalba, esminiais programavimo principais, sintakse), abejoju, jog visi ima ir skaito nuo pirmojo iki n-tojo puslapio. Pagrindinė to priežastis — ne visiems reikia tos pačios informacijos.
Tarkime perskaičiau pirmus 3 skyrius ir priėjau „Duomenų išsaugojimas ir paėimas iš failų“. O jei aš esu nusiteikęs išmokti duomenis išsaugoti ir juos paimti iš duomenų bazės (pav. MySQL)? Akivaizdu, kad praleisiu tą tariamąjį trečiąjį skyrių ir pereisiu prie man svarbesnių temų.
Kitu atveju galbūt man tereikia prisiminti (sužinoti), kaip sujungti du kelių dimensijų masyvus į vieną. Ne problema — susirasiu informacijos internete. Ei, palaukite! O jeigu neveikia internetas ir man labai reikia žinių apie masyvus? Jei turiu nusipirkęs knygą, galiu ją pasiimti, atsiversti ir susirasti reikiamą skyrių/poskyrį.
Taigi nemanau, kad galima visiškai atmesti knygas ir teigti, jog knygų pirkimas yra „waste of time and money“.