Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Tinklalapių kūrimas ir programavimas     Kitos diskusijos     Kokią knygą patartumėte pirkti?

Kokią knygą patartumėte pirkti?

Frozen1030
Bendruomenės narys

Sveiki noreciau paklausti kokias jus knygas pirkote ,kad ismoktumete html,css,php ir ar jose gerai isaiskinama viskas ir t.t

EDIT @adijux: redagavau ir perkėliau temą į „Svetainių kūrimas ir priežiūra“, nes čia labiau tiktų ši tema.
Paskutinį kartą temą redagavo Edmundas (2010-03-14 20:01:41), redaguota kartų: 1

Atsakymai į temą

Macaque
Bendruomenės narys

Na aš pats asmeniškai, tai mokiausi iš w3schools.com, bet turiu nusipirkęs ir PHP knyga, gal būtų viskas ir gerai, bet erzina keli dalykai:

1. Gan nemažai nereikalingos informacijos

2. Mokaisi dalyką kurį reikia realizuoti iš knygos, nors kodą perrašydamas gal greičiau įsisavinsi, bet mane tai erzino.

Pask. redagavo Macaque (2010-03-14 21:39:41), redaguota kartų: 4

madman333
Bendruomenės narys

man knygos tos tai laiko svaistymas. wink man patinka mokantis kazkiek uzsikabinti pagrindus ismokti is neto ar dar kur o tada jau paciam meginti sukti galva mastyti ir ieskoti po biski informacijos patarimu nete forumuose ir pan. knygu pirkimas manau waste of time and money nes jos nera trumpos ir juose pilna nenaudingos informacijos kitaip tariant jei moki pagrindus perskaites knyga greiciausiai dar karta perskaitysi dalykus kuriuos moki o nauju dalyku issisavinsi labai nedaug beto paciam meginant kazka surasti greiciau isimeni nei akimis permetes. taip pat mokiausi photoshop after effects sony vegas ir premiere pagrindus susirankiojau o toliau jau pats viska kuriau ta pati darau dabar ir su css ir visai nieko sekasi smile plius manau visi norime jauti griebti uz ragu ir kuo greiciau pameginti viska savo rankomis o ne skaityti knygas menesi ar du svajojant kada pagaliau galesiu ta notepad ar kita programa atsiversti ir kazka ismeginti smile beto be praktikos viso knygos turinio isisavinti neimanoma
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Manau, kad šiek tiek klaidingai supranti tokių knygų paskirtį. Tai nėra grožinė literatūra, kur kūrinį reikia skaityti nuosekliai. Mokslinio stiliaus knygos dažniau naudojamos kaip informacijos šaltinis ar paieškos objektas. Pavyzdžiui, nors dauguma knygų apie PHP programavimą yra parašytos nuosekliai (pradiniuose skyriuose supažindinama su pačia programavimo kalba, esminiais programavimo principais, sintakse), abejoju, jog visi ima ir skaito nuo pirmojo iki n-tojo puslapio. Pagrindinė to priežastis — ne visiems reikia tos pačios informacijos.

Tarkime perskaičiau pirmus 3 skyrius ir priėjau „Duomenų išsaugojimas ir paėimas iš failų“. O jei aš esu nusiteikęs išmokti duomenis išsaugoti ir juos paimti iš duomenų bazės (pav. MySQL)? Akivaizdu, kad praleisiu tą tariamąjį trečiąjį skyrių ir pereisiu prie man svarbesnių temų.

Kitu atveju galbūt man tereikia prisiminti (sužinoti), kaip sujungti du kelių dimensijų masyvus į vieną. Ne problema — susirasiu informacijos internete. Ei, palaukite! O jeigu neveikia internetas ir man labai reikia žinių apie masyvus? Jei turiu nusipirkęs knygą, galiu ją pasiimti, atsiversti ir susirasti reikiamą skyrių/poskyrį. smile

Taigi nemanau, kad galima visiškai atmesti knygas ir teigti, jog knygų pirkimas yra „waste of time and money“. wink
madman333
Bendruomenės narys

adijux rašė:
Manau, kad šiek tiek klaidingai supranti tokių knygų paskirtį. Tai nėra grožinė literatūra, kur kūrinį reikia skaityti nuosekliai. Mokslinio stiliaus knygos dažniau naudojamos kaip informacijos šaltinis ar paieškos objektas. Pavyzdžiui, nors dauguma knygų apie PHP programavimą yra parašytos nuosekliai (pradiniuose skyriuose supažindinama su pačia programavimo kalba, esminiais programavimo principais, sintakse), abejoju, jog visi ima ir skaito nuo pirmojo iki n-tojo puslapio. Pagrindinė to priežastis — ne visiems reikia tos pačios informacijos.

Tarkime perskaičiau pirmus 3 skyrius ir priėjau „Duomenų išsaugojimas ir paėimas iš failų“. O jei aš esu nusiteikęs išmokti duomenis išsaugoti ir juos paimti iš duomenų bazės (pav. MySQL)? Akivaizdu, kad praleisiu tą tariamąjį trečiąjį skyrių ir pereisiu prie man svarbesnių temų.

Kitu atveju galbūt man tereikia prisiminti (sužinoti), kaip sujungti du kelių dimensijų masyvus į vieną. Ne problema — susirasiu informacijos internete. Ei, palaukite! O jeigu neveikia internetas ir man labai reikia žinių apie masyvus? Jei turiu nusipirkęs knygą, galiu ją pasiimti, atsiversti ir susirasti reikiamą skyrių/poskyrį. smile

Taigi nemanau, kad galima visiškai atmesti knygas ir teigti, jog knygų pirkimas yra „waste of time and money“. wink
nu irgi manau nenugincyjamai pasakei funny.