Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Kompiuterinė grafika, dizainas     Tinklalapių dizainas     Meniu kurimas

Meniu kurimas

karakana7
Bendruomenės narys

Taigi pradejau mokytis kurti meniu, pagal siame tinklapyje esancia tema- "Meniu kurimas naudojant viena paveiksleli" ir man vienas dalykas yra nesuprantamas, o kitame visiskai nesigauna padaryti kaip duotajame pavyzdyje.Pirma, kas man visiskai nesuvokiama, tai kaip sukuriant pirma layer nudazyti ji balta spalva, jeigu as net nezinau ka nuspalvinti balta spalva (kuria vieta?)...Anra problema kai as su ruler nusibraizau tas horizontalias ir vertikalias linijas ir kai ir kai nusibreziu virsutineje dalyje meniu punktu vieta su Rectanguar tool (aisku nusistatau fever:10px), tuomet man reikia nudazyti ta vieta kokia nors spalva, as pasirenku raudona spalva ir pasirenku funkcija fill gaunasi visiska nesamone, tiesiogine to zodzio prasme:

Taigi kaip man isspresti sia problema?Aciu uz naudingus komentarus!

Puslapiai:

Atsakymai į temą

karakana7
Bendruomenės narys

Tai turbut kaip speju, cia jau bus numirusi svetaine ir forumas taip pat, nes niekas nesiteikia suteikti bent siek tiek pagalbos nuo pat dienos pradzios?!
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Turėk šiek tiek kantrybės, dabar daug kam atostogos, kiti kitais reikalais užsiėmę. Aš pats dabar dėl tam tikrų priežasčių beveik negaliu prisėsti prie kompiuterio. Rytoj pasistengsiu išsamiai viską paaiškinti ir padėti.
karakana7
Bendruomenės narys

Gerai man pavyko pagaminti stai ka:

Dabar kitas klausimukas, man reikia iskirpti si darbeli taip?Tai kaip tai padaryti, nes juk cia nera kvadratas, cia figura su uzapvalintais kampais, tai as pabandziau paieskoti slice tool kur iskirptu tokias firguras, bet deja nieko nepavyko, nes tokios neradau...Tai gal ka nors patarsi(t)?
Pask. redagavo karakana7 (2010-03-31 20:43:20), redaguota kartų: 1

karakana7
Bendruomenės narys

Negi visiem sunku paaiskinti kaip iskirpti si dalyka naudojantis photoshop programa?
Macaque
Bendruomenės narys

Pasiimk kokį nors įrankį pvz.: Pen tool ir karpyk...
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

karakana7 rašė:
Dabar kitas klausimukas, man reikia iskirpti si darbeli taip?Tai kaip tai padaryti, nes juk cia nera kvadratas, cia figura su uzapvalintais kampais, tai as pabandziau paieskoti slice tool kur iskirptu tokias firguras, bet deja nieko nepavyko, nes tokios neradau...Tai gal ka nors patarsi(t)?

O kodėl tau atrodo, kad čia ką nors reikia karpyti? Nejaugi straipsnio pavadinimas neaiškus? Juk parašyta „Meniu kūrimas, naudojant vieną paveikslėlį“. Taigi visą šį Photoshop dokumentą išsaugai kaip vieną paveikslėlį norimu formatu (pav.: png arba jpg). Na, o toliau sek straipsnį ir sužinosi, kaip su tuo vienu paveikslėliu sukurti visus meniu punktus.
karakana7
Bendruomenės narys

Na gerai sukuriau, bet tu buvai neteisus...Nes is tikruju ,tai reikejo kaipnors ji iskirpti, del to, kad man jis dabar tinklapyje yra atvaizduojama kaip kvadratas, o as juk sakiau, jog man reikia, jog liktu tie uzapvalinti kampai, pvz tavo pamokoje, tu parodei kaip tau paciam isejo sukurti ta meniu, netgi davei nuoroda, kur jis patalpintas...Ir kazkaip tai, ten islike uzapvalinti kampai...Dabar pas mane va kaip atrodo:
http://img401.imageshack.us/img401/5277/vaizdas.png

Taigi yra keli klausimai, kuriuos noreciau issiaiskinti:
1.Viska dariau nuosekliai, taip kaip tu rasei ir ta pati meniu piesima vykdziau 410*110 lapelyje....Bet kaip matai, jis man gavosi daug mazesnis, netgi kazkaip mazesnis uz tavaji.Tai ka siuo atveju reiketu daryti?
2.Kodel, man neisnyksta visiskai tos baltos erdves sonuose, tai yra desiniame sone tiksliau?Kaip jas panaikinti?
3.Na ir tas pats klausimas, kuri jau parasiau temos pradzioje, kaip padaryti suapvalintus kampus, tai yra kad nebutu figura kvadratine?????
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Viskas elementaru: visas meniu atrodo apvalus, nes jo fonas susilieja su viso puslapio fonu. Štai šiame pavyzdyje http://www.e-grafika.lt/pavyzdziai/meniu/index.html puslapio fonas yra baltas, o taip pat balti ir meniu kraštai (kaip ir pas tave). Tik tavo atveju puslapio (bendrasis) fonas yra ne baltas, o pilkas. Nustatyk meniu foną tokios pat spalvos kaip puslapio foną ir viskas!

Kas dėl dydžio, tai paprasčiausiai daryk matmenis didesnius (vietoje 410x110 daryk 700x110 ar pan.).
karakana7
Bendruomenės narys

adijux rašė:
Viskas elementaru: visas meniu atrodo apvalus, nes jo fonas susilieja su viso puslapio fonu. Štai šiame pavyzdyje http://www.e-grafika.lt/pavyzdziai/meniu/index.html puslapio fonas yra baltas, o taip pat balti ir meniu kraštai (kaip ir pas tave). Tik tavo atveju puslapio (bendrasis) fonas yra ne baltas, o pilkas. Nustatyk meniu foną tokios pat spalvos kaip puslapio foną ir viskas!

Kas dėl dydžio, tai paprasčiausiai daryk matmenis didesnius (vietoje 410x110 daryk 700x110 ar pan.).

Aciu!Labai pagelbejai, dabar viskas pavyko!
smikis
Naujokas

paprasciau butu permatoma( transparent) pagrinda daryti smile

Puslapiai: