Uždaryti
Jei aktyviai domiesi kompiuterinės grafikos naujovėmis, web dizainu, svetainių kūrimu, užsiprenumeruok E-grafika.lt turinį per RSS!
Nori pareikšti savo nuomonę? Peržiūrėti video pamokas? Gauti tik nariams prieinamų resursų? Sužinoti apie naujienas pirmasis? Tada registruokis!
Jeigu jau esi užsiregistavęs, prisijunk ir diskutuok forumuose, komentuok naujienas, straipsnius, video pamokas, bendrauk su kitais bendruomenės nariais!

Diskusijų forumai

Diskusijų forumai   »   Kita   »   Pliurpalai   »   Idėjos

Idėjos

Imago Tema paskelbta: 2008-11-04 20:16:49

Dažnas lankytojas

Imago
Pranešimų forumuose: 28
Parašė komentarų: 22
Matau kad forumas tuztokas, tai sugalvojau jus prajudint ir  paklaust, is kur semiates ideju? Pagal ka renkates ar kurti darba ar ne (konkursams ir pan)? kaip isvis susidomejot sia sritim? (cg - computer graphics)

Pradesiu as smile

Ideju pagrinde semiuosi zvalgydamasis po ivairias cg svetaines ir stebedamas naujausias madas. Is aplinkos ideju retai gaunu, kurias galeciau pritaikyt darydamas cg.
Cg stengiuosi daryti visad, kai tik yra noro. Konkursuose dazniausia dalyvauju tik tada, kai kyla kokiu ideju, kurias pajegiu igyvendint.
Cg susidomejau kai pirmasyk isirasiau photoshop'a (5.0), nors tada ne nezinojau kam tiksliai jis skirtas ir kokios jo galimybes. Pradzioje stengiausi kurti kuo daugiau. Dazniausia dalyvaudamas uzsienio forumuose. Po kurio laiko, kai sig'u darymas labai atsibodo, photoshop'a palikau beveik metams. Prie jo grizus po forumus beveik nebevaiksciojau, o stengiausi ieskoti ir sekti ivairiu dizaineriu, kuriu darbai man patiko, portfolios. Laikui begant susiradau neblogu svetainiu, kuriu info seku iki siol.

Na va, issiliejau smile. Laukiu jusu atsakymu.

Atsakymai į temą

adijux Atsakymas parašytas: 2008-11-06 21:08:56   [ #14 ]   Atsakymo ID: 14 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Svetainės administratorius

adijux
Pranešimų forumuose: 352
Parašė komentarų: 47
Imago rašė:
Matau kad forumas tuztokas, tai sugalvojau jus prajudint

Po kol kas diskusijų forumai yra antrinis dalykas, nes pirmiausia norime sukaupti šiek tiek daugiau informacijos svetainėje, paruošti naujų straipsnių, skaitinių, apžvalgų ir pan. 
Planuojame pridėti naujų forumų, nes dabar jų yra ne taip ir daug.

Imago rašė:
Pagal ka renkates ar kurti darba ar ne (konkursams ir pan)? kaip isvis susidomejot sia sritim? (cg - computer graphics)

Konkursuose dalyvauju labai retai ir tik tokiuose, kuriuose reikalaujama sukurti web dizainą. Jeigu konkurso eigoje užplūsta idėjų, minčių lietus, tai nedelsdamas pradedu maketuoti Photoshop programoje (ant popieriaus ką nors paišyti ar maketuoti, manau, yra neverta, nes tenka sugaišti daugiau laiko, nebent idėja labai unikali — tada galbūt naudinga paišyti konsepciją ant popieriaus). Ir jei rezultatas mane tenkina, web dizainą publikuoju konkursui.
Viename konkursėlyje sudalvavau, t.y. laimėjau connection.lt dizaino konkursą (kaip tik dabar ten matysite būtent manąjį dizainą). 

Kompiuterine grafika (CG) susidomėjau... Pirmiausia susidomėjau svetainių kūrimu (tai buvo maždaug prieš 4 metus) ir atsimenu, kad buvau parsisiuntęs dizaino šabloną (angl. Design Template). Prie šablono buvo pridėtas *.psd failas. Žinoma, tada dar  nežinojau, kaip jį atidaryti, tačiau vėliau sužinojau, kad tai Adobe Photoshop failas. Teko ilgai pavargti, kol gavau programą, bet kai gavau, tai nuo tada prasidėjo domėjimąsis kompiuterine grafika. Vėliau perėjau prie sudėtingesnių grafikos darbų, išbandžiau 3ds Max, Cinema 4D, o taip pat ir Maya bei Terragen. Deja, dėl laiko stokos ir išaugusio domėjimąsi programavimu apleidau tolimesnius kompiuterinės grafikos darbus. 
Iki šiol dar neatrandu pakankamai laiko tolimesniui CG mokymuisi ir darbų kūrimui, tačiau viliuosi, kad kada nors atrasiu daugiau laiko.

Idėjų, žinoma, semiuosi iš kitų darbų ir patarimų, nors dažniausiai geros idėjos ateina pačios, netikėtai. smile

Imago Atsakymas parašytas: 2008-11-08 01:26:48   [ #15 ]   Atsakymo ID: 15 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Dažnas lankytojas

Imago
Pranešimų forumuose: 28
Parašė komentarų: 22
pakalbet visad smagu smile,o straipsniu belaukiant juolab razz

Gyvulius Atsakymas parašytas: 2008-11-11 10:54:00   [ #16 ]   Atsakymo ID: 16 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Naujokas

Gyvulius
Pranešimų forumuose: 2
Parašė komentarų: 2
CG pradėjau senai domėtis, tačiau niekada rimtai į tai nežiūrėjau, prasidėjo viskas nuo 3d studio max, tampiau kvadratus, dėjau tekstūras ir man tai patiko, paskui vis pastebėjau, kad norint uniklių tekstūrų ar kažko įdomesnio tekdavo jas gamintis Photoshop pagalba, taip atradau photošopą smile Bet vėlgi nemačiau tame perspektyvų, nes lietuvoje pradedančiajam neišgyventi iš 3D srities, tuo labiau, kad nėra labai daug įmonių kurios naudojasi 3d editinimu savo darbuose, o ką jau kalbėti, kad aš neturėjau (ir dabar neturiu) nei meninio išsilavinimo, nei darbų portfelio. Laikui bėgant atrada web dizainą, šia sritimi šiandien ir užsiimu..
Idėjų, nemokamų dalykėlių krapštau keliose užsienio sevtainėse (psdtuts, smashingmagazine, desigm, webdesignerwall, sixrevisions ir t.t., be abejo nepamirštu ir deviantart, kur karts nuo karto panaršau ko nors įdomaus, dar geras dalykėlis prieš ką nors kuriant pasikrapštyti po colorlovers spalvų paletei). Ant popieriaus paišausi nebent jei turi būti kažkas unikalaus, pasitaiko, kad paskui skenuoju ir varau ant viršaus. Bet pagrinde būna simple dizainai, kuriuos iškart teškiu fotošope ir nesiterlinu ant popieruko. Tai tiek smile

dvneo Atsakymas parašytas: 2009-05-22 14:06:35   [ #35 ]   Atsakymo ID: 35 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Bendruomenės narys

dvneo
Pranešimų forumuose: 13
Parašė komentarų: 13
Sveiki, pasireikšiu ir aš.

CG pradėjau domėtis neseniai (ankščiau nebuvo galimybių) ir tai labai atsitiktinai. Pradžioje grafikos sugebėjimus reiškiau CorelDraw programoje ir tai tik iš reikalo, tačiau darbai gaudavosi visai neblogi (dabar corelis truputi apleistas). Apie PhotoShop'ą buvau tik girdėjęs kad su juo gerai edit'inti nuotraukas, todėl net nemėginau jo. Tačiau pasitaikė konkursas (reikėjo padaryti A3 dydžio plakatą), pasiūlė ir man dalyvauti, na ką pradėjau kažką daryti su coreliu, niekas nesigavo, sakau mesiu ta darbą ir nedalyvausiu, bet man pasiūlė pamėginti plakatą padaryti su photoshop'u, pradžioje viska pasidariau ko reikia (pasiruošiau pagrindą susiradau stokų) tačiau likus iki konkurso savaitei aptingau ir nebedariau, daugiau mane užlaužė ir priešpaskutine dieną iki išsiuntimo baigiau darbą. Ir su photoshop'u nebedirbau. Praėjo mėnuo paskelbė konkurso rezultatus, ir ką manote, laimėjau I vietą! Net nesitikėjau, tada jau pat pradėjau domėtis photoshop'u nagrinėti jį, tiesiog užsivedžiau ant jo ir kai yra galimybė vis ka nors pasidarau su juo, dar labiau photoshop'as mano akyse pakilo kai pradėjau dirbtis su svetainėmis tai dabar net nespėju visko išmėginti ar domėtis, net laiko nėra o taip norisi. Taigi dabar artėja vasara žinoma ir darbai bet tikiuosi pradėti praplėsti tiek grafikos tiek programavimo žinias visose srityse. wink  Taigi aš čia prieš jus kaip žaliūkas, bet stengsiuosi nenusileisti   razz 

vinkas Atsakymas parašytas: 2009-06-08 19:08:50   [ #59 ]   Atsakymo ID: 59 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Naujokas

vinkas
Pranešimų forumuose: 3
Parašė komentarų: 0
Sveiki,

Aš irgi Photoshop'o mylėtojas  cheeze . Pradėjau domėtis dar prieš 4 metus, bet ilgą laiką save laikiau diletantu, nes pernelyg daug laiko neskirdavau tobulėjimui. Šiai dienai esu išklausęs kursą apie Photoshop'a ir man tikrai atsivėrė akys. Kai pamatai, kiek daug dalykų yra supaprastinta, tai pasijunti tokiu kietu, kad bet kurio žurnalo viršelio dizainą akimis laižai  lol . Pastaruoju metu, stebinu žmones parduotuvėje, kai kaip koks vaikas žiūriu į, tarkim intymų žurnalą  cheeze  , nesiseilėdamas, o su viską tiriančiu žvilgsniu. Juk kur kitus pamatysi, kaip dirba profesionalai.
Na pats pasigirti kažkuo negaliu, net avataro nesusikūriau, bet kaip sakoma "... viskas savu laiku...". Tikiuosi, kad tai neliks vien tik laisvo vakaro pramoga ir kada nors iš savo pomėgio tikrai sugebėsiu iš to įsigyti naują wacom planšetą  chinese 

P. S. Esu 2d grafikos megėjas, bet žaviuosi ir 3d gudrybėmis.

Pagarbiai,
Photoshop'o pragmatikas - diletantas

Imaginative Atsakymas parašytas: 2010-01-25 19:14:13   [ #785 ]   Atsakymo ID: 785 Ilgalaikė nuoroda į atsakymą

Bendruomenės narys

Imaginative
Pranešimų forumuose: 7
Parašė komentarų: 4
Prikelsiu tema ir pasipasakosiu. smile

Taigi viskas prasidejo nuo to kai kazkada mano vyresne sesuo is mokyklos parsinese Photoshop CS3, niekad nebuvau jo tyrinejas ar kazka dirbes su juo, taciau girdejas apie ji buvau tikrai daug. Isirases ji ir pasileides, visa tai man buvo toks kosmosas, kad vos atrasdavau kaip susikurti nauja dokumenta, bet rades keleta pamoku internete pradejau mokytis dirbti programa, o uzsikabines negalejau sustoti.smile Bet veliau kazkaip gavosi, kad uzmirsau PS ir kazkur puse metu jo nelieciau, prisireikus vel isirasiau ji ir pradejau vel mokytis bei dometis. Kai jauciau, kad kazkas jau iseina originalesnio ir prigalvoju vis idomesniu dalyku dar labiau pradetjau dometis ir stipriai isikabinau i tai, pradejau netgi sieti savo ateiti su CG. Ir siandien domiuosi ir dirbu photoshop'u, nors itariu, kad man reiketu paciupineti ir kitas grafikos programas kaip: coreldraw, illustrator. Turiu jas kompiuteryje, bet kablys nugaroje niekaip neleidzia palikti PS'o. smile Dabar tai mano hobis ir mano ateitis, siai dienai noreciau ateityje studijuoti grafikos dizaina.

Ideju semiuosi ivairiuose CG puslapiuose, tokiuose kaip: deviantart, cssvault, csselite ir daugybe kitu uzsienio bei lietuvos puslapiu.