Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Kompiuterinė grafika, dizainas     Tinklalapių dizainas     Reiketu biskeli pagalbos :P

Reiketu biskeli pagalbos :P

karakana7
Bendruomenės narys

Sveiki man iskilo keletas klausimu,kai sukuriau ir sukodavau (dar nepilnai) savaji svetaines dizaina su ps (photoshop cs2) programa.Taigi,kad Jums ir man butu lengviau, visus klausimus pateiksiu sarasu:

1.Pirma problemele yra tokia,kad turiu toki pagrindini sarasu bloka:

Ir datos blokas yra prie pat pirmojo straipsnio,kaip man padaryti,kad galeciau ji patraukti siek tiek zemiau?Radau siek tiek informacijos,jog reikia parasyti koda i main.css dokumenta ir vietoje 20px irasyti tiek,kiek noretum,kad atsitrauktu blokelis:.irasas { margin: 0 0 20px 0; } .Bet man tai nepadejo,tai yra niekas nepasikeite...

2.Sukuriau meniu:

Ir noriu,jog ant kiekvienos "nuorodos" paspaudus,atsivertu kitas puslapis,kuriame butu tai,ka as patalpinciau.Na manau supratote ko as noriu,ta prasme,kaip buna puslapiuose,kad paspaudi ant kontaktu ir tau atsiveria viskas tas pats(dizainas toks pats),bet informacija kita.As mazdaug isivaizduoju,kaip tai padaryti,bet ivykdyto to negaliu,nes nemoku...

3.Manau bus panasus i pirmaji.Taigi turiu sukures virsutine linija:

http://img15.imageshack.us/img15/6065/sshot582.jpg

Ir manau,jog jus nustebsite,jog nuotrauka tokia pati kaip ir 2 mano problemos,bet problema yra kita.As noriu,jog meniu ir ta raudona linija "suliptu"-susiliestu su meniu punktais.
Kol kas tiek,labai noreciau,kad i siuos klausimus butu atsakyta greitai,nes kol kas tai pagrindas ko man reikia mano pirmajam web puslapiukui.Nesijuokite is manes,jei ko nors nemoku,juk sakau dar tik neseniai pradejau tuo uzsiimineti,nesakau,kad esu visiskai zalias,bet is tikruju nemoku pagrindiniu dalyku,tokiu kokiu reikia sukurti grazu ir malonu internetini puslapi smile

Atsakymai į temą

Subiniukas
Bendruomenės narys

cia mano variantas. manau norejai kad sitaip sueitu galai.

cia kodas, pasilygink su savuoju.

<body>

<div id="virsutine_juosta"></div>

<div id="meniu">
     <ul>
            <li class="aktyvus"><a href="#">Pagrindinis</a></li>
            <li><a href="#">Apie mus</a></li>
            <li><a href="#">Paslaugos</a></li>
            <li><a href="#">Kontaktai</a></li>
        </ul>
    </div> 
   <div class="clear"></div>

<div id="virsus">
   </div>

<div id="perejimas"></div>

body { background: black; }

a {text-decoration: none;  } 

#virsutine_juosta { width: 100%; height: 15px; background: #10335a; }

#meniu {margin: 0 0 0 150px; }

#meniu li {display: inline; }
#meniu li a {display: block; float: left; height: 35px; padding: 15px 20px 0 20px; color: #a6a6a7 }
#meniu li a:hover { color: #d1d1d1; }

#meniu li.aktyvus a { background: url(../images/meniu_fonas.png) repeat-x; font: arial; color: #b7b3ff; }
#meniu li.aktyvus a:hover { color: #e2e1ff; }

#virsus { width: 100%; height: 235px; background: url(../images/Virsutinis_paveikslelis.png) no-repeat; }

.clear {clear: both; }

#perejimas { width: 100%; height: 88px; background: url(../images/Perejimas.png) repeat-x; }

is manes klausimas butu: kas per linija ten islenda? kaip iskur? viskas svaru kol neidedu 'headerio'.
Pask. redagavo Subiniukas (2009-08-06 03:38:57), redaguota kartų: 1

Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Sveiki, buvau užsiėmęs, tai neturėjau laiko atrašyti.

Karakana7:

1) parodyk HTML ir CSS kodą, susijusį su tavo problema (ne viską, o tik tą dalį, kurioje yra problema), galbūt kur nors akies klaidą įvėlei;

2) video pamokoje rodžiau, kaip sukurti tinklalapio dizainą ir jį sukoduoti, tačiau į pačio tinklalapio kūrimą nesigilinau, nes visko aprėpti neįmanoma. Jeigu nori susieti esąmą HTML failą su kitu, pirmajame nurodyk nuorodos adresą į kitą HTML failą. Pavyzdžiui, tekstinėje rengyklėje esi atsidaręs failą „index.html“ ir jame kažkur yra nuoroda:

<a href="kontaktai.html">Kontaktai</a>

taigi atsidarius failą „index.html“ naršyklėje ir paspaudus ant nuorodos „Kontaktai“, naršyklė bandys atidaryti failą „kontaktai.html“ (jei tik toks failas egzistuos, nes kitu atveju naršyklė išmes 404 pranešimą (Page not found)). Nepamiršk, kad failas „kontaktai.html“ failas turi būti tame pačiame aplankale (direktorijoje/byloje), kurioje yra ir „index.html“, nes kitaip reiktų nurodyti kitokį adresą žymės a href atribute;

3) tu turbūt nurodei meniu blokui atitraukimą iš viršaus (margin).

Subiniukas, net neįsivaizduoju, kur čia problema. Ar su visomis naršyklėmis taip pat rodo?
Subiniukas
Bendruomenės narys

dar klausimas
melynas - headeris. zalias kairiosios puslapio puses img.

su css ir html viska lygir tvarkingai padarau, taciau headeri atvaizduoja o sono ne.

kodas:
#header { width: 100%; height: 237px; background: url(../images/header.png) no-repeat; }
#sonas {width: 160px; height: 100%; background: url (..images/sonas.png) no-repeat; }

Pask. redagavo Subiniukas (2009-08-13 20:55:59), redaguota kartų: 2

Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Deja, priešingai nei su width, procentinė skalė su height savybe neveikia. Nurodyk fiksuotais matavimo vientais, pavyzdžiui, taškais (pixels).

#sondas { width: 160px; height: 400px; background: url(../images/sonas.png) no-repeat; }

Beje, ar pastebėjai, kad tavo pateiktame pavyzdyje #sonas identifikatoriui klaidingai nurodei adresą iki foninio paveiksliuko? Palygink su #header identifikatorium — trūksta / ženklo (forward slash) prieš „images“.

Tiesa, jeigu nenori nurodyti fiksuoto bloko aukščio ar ilgio, gali naudoti atitinkamai CSS savybes min-height ir min-width. wink
Subiniukas
Bendruomenės narys

sitaip dabar
#sonas {width: 160px; height: 459%; background: url (../images/sonas.png) no-repeat; }

ir html:
<div id="sonas">

</div>

ir jokiu pokyciu  sad
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Taigi pamiršai pakeisti vienetus, dabar pas tave height: 459%.
Subiniukas
Bendruomenės narys

edited:

radau beda, nors atrodo keista.
background: url (../images/sonas.png)
background: url(../images/sonas.png)

tarp url ir skliaustu neturejo buti tarpo.
Pask. redagavo Subiniukas (2009-08-13 21:59:54), redaguota kartų: 2

Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Sumažink bloko aukštį tiek, kiek reikia arba, kaip jau minėjau anksčiau, taikyk min-height savybę — ji nurodo minimalų bloko aukštį. Pavyzdžiui, nurodei:

#sonas { min-height: 150px; }

pagal šį kodą nesunku suprasti, kad bloko „sonas“ minimalus aukštis bus 150 taškų (pixels). Tačiau jeigu šiame bloke viskas nesutilps į 150px aukštį, blokas prasiplės tiek, kiek jam reikės. O kai nurodai griežtą aukštį, blokas, net jei jame trūksta vietos, nebesiplės (aukštis išliks toks, kokį nurodei su height savybe), o turinys, esantis tame bloke, išlįs už ribų, kas dažniausiai yra nepriimtina.

Dėl fono paveikslėlio tiesiog įsitikink, kad nurodai teisingą adresą iki paveiksliuko, t. y., ar egzistuoja paveiksliukas pagal nurodytą adresą.

---

Subiniukas rašė:
tarp url ir skliaustu neturejo buti tarpo.

Ah, neatkreipiau dėmesio į tai. Na matai, reikia atidžiai rašyti CSS kodą ir nepalikti tarpų ten, kur jų neturėtų būti.
Pask. redagavo Edmundas (2009-08-13 22:06:21), redaguota kartų: 1

Subiniukas
Bendruomenės narys

kaipauksciau buvau parodes situacija ta pati.

problema iskilo tokia kad negaliu iterpti tam tikro dydzio lenteles (paprasciausia bordes su mano parametrais). parasau teisinga koda, taciau lentele ir tekstas joje atsiranda tik trijose vietose: virs melyno objekto, tarp melyno ir zalio (atsiranda tarpas tiek kiek pixeliu aukscio lentele) ir po melynu objektu. man reikia tarp melyno ir zalio baltame fone. klausimas - ar tai blogai sukarpyta, ar kazko truksta kode?
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Jei gerai supratau, tu nori, kad lentelė būtų baltojoje dalyje.

<div id="melynas"></div>

<div id="zalias"></div>

<div id="baltas">

<table>

<!-- ... -->

</table>

</div>

<div class="clear"></div>

#melynas { width: 100%; height: 100px; background: blue; }
#zalias { width: 20%; height: auto; background: green; float: left; }
#baltas { width: 80%; height: auto; background: white; float: right; }

.clear { clear: both; }

Štai paprastas pavyzdys, kaip turėtų atrodyti HTML ir CSS kodas. Nelabai turiu ką bepridurti, nes video pamokoje buvau viską paaiškinęs.