Tema paskelbta: 2008-11-06 21:39:05
Noriu paklaust, kaip galima padaryti failo laukelį gražesnį (turiu galvoj <input type="FILE">?
Diskusijų forumai
Input failo įkėlimo mygtuko stilizavimas
Atsakymai į temą
Atsakymas parašytas: 2008-11-06 22:38:11 [#17]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #1
Yra sudėtinga situacija su failų įkėlimo laukeliu, kadangi jo negalima stilizuoti kaip standartinius laukelius ar mygtukus.CSS turi naudingą dalyką:
input[type="text"] { border: 1px solid #666; } /* type="text" stilizavimas */
input[type="file"] { color: red; } /* type="file" stilizavimas */tačiau bėda yra ta, kad ne visos naršyklės palaiko tokius identifikatorius, ypač IE nedraugauja.
Tad šiai dienai reikia naudoti ne tik CSS, bet ir JavaScript norint stilizuoti type="file" laukelį. Štai čia gali sužinoti, kaip tai padaryti: http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html.
Planuoju šį mėnesį parašyti pamoką/straipsnį būtent apie formas, laukelių, mygtukų stilizavimą.
Atsakymas parašytas: 2008-11-07 13:42:54 [#18]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #2
Šitą straipsnį esu skaitęs. Galvojau, gal yra lengvesnių būdų, nes kažkaip nesinori prikišt tokių kodų.
Atsakymas parašytas: 2008-11-07 13:51:56 [#19]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #3
NoExitHere rašė: Šitą straipsnį esu skaitęs. Galvojau, gal yra lengvesnių būdų, nes kažkaip nesinori prikišt tokių kodų.
Na kaip matai po kol kas lengvo būdo nėra. Aš šiaip labiau linkęs visai nestilizuoti failų laukelio, nes mažai iš to naudos.
Atsakymas parašytas: 2008-11-07 13:55:47 [#20]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #4
Na aš irgi galėčiau nestilizuoti, bet kai visa forma stilizuota, o vidury tos formos gigantiškas failo laukelis tai... Atsakymas parašytas: 2009-05-22 12:51:54 [#31]
Ilgalaikė nuoroda į atsakymą #5
Bent aš tai su html ir paveiksliuko taikymu apėjau šita