Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Kompiuterinė grafika, dizainas     Tinklalapių dizainas     nesupratau video pamokos detales ape CSS

nesupratau video pamokos detales ape CSS

andrius22
Bendruomenės narys

Is pradziu galvojau kazka praleidau tad perziurejau dar 3 kartus bet jau buvo tas reset failas. Butu malonu jai pasakytumet kaip ir is kur ji gaut ar pasidaryt.

Puslapiai:

Atsakymai į temą

Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Jau ne kartą buvo apie tai klausta, reikėjo pasinaudoti paieška.

Atsivertęs šį puslapį rasi vaizdo pamokos aprašymą, kuriame yra pateikta nuoroda į archyvą parsisiuntimui. Tame archyve yra visi video pamokoje sukurti/naudoti failai (taip pat ir reset.css failas).
andrius22
Bendruomenės narys

aciu labai,
beja labai geros pamokos aciu ir tai.
as nesenai pradejau dometis kurimu su html css ir t.t
turejau sukures svetaine su php v7 bet ten labai lengva taigi nusprendziau mokytis sudetingesnes pamokas.
Ir dar nzn ar cia i tema bet norejau paklaust gal yra tokie kursai klaipedoje kuriuos bagus butu isduodamas pazymejimas ar kas nors panasaus smile
is anksto dekoju.
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

andrius22 rašė:
Ir dar nzn ar cia i tema bet norejau paklaust gal yra tokie kursai klaipedoje kuriuos bagus butu isduodamas pazymejimas ar kas nors panasaus smile
is anksto dekoju.

O kokius kursus nori rinktis? Photoshop? CSS/HTML? Neabejoju, kad paieškojęs su „Google“ tikrai ką nors rasi. wink
andrius22
Bendruomenės narys

css, html, photoshop, viska kas susija su tinklapiu kurimu.
Beja, be vargo susikuriau dizaina, su pamoka funny. Siaip jau esu dirbes su photoshop kazkiek tai be didelio vargo, taciau dabar pradejau ziureti pamoka Css tai nieko nesuprantu ir tas mane erzina aisku perziurejas "n" kartus gal ir susigaudyciau bet tai uzims labai daug laiko.
Taigi, gal yra kur nors atskirai kokie paaiskinimai?Kas ka reiskia?
Koks skirtumas, kad as viska nusirasysiu, o nezinosiu ka parasiau smile
Dar vienas dalykas man atrodo viska padariau normaliai, bet kai idejau Css reset ir main failus tai pas mane gavosi tokia makalyne kad nieko ten nesuprasi smile
Gal paaiskinsit kodel? (visi pavadinimai vienodi)
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

andrius22 rašė:
taciau dabar pradejau ziureti pamoka Css tai nieko nesuprantu ir tas mane erzina aisku perziurejas "n" kartus gal ir susigaudyciau bet tai uzims labai daug laiko.
Taigi, gal yra kur nors atskirai kokie paaiskinimai?Kas ka reiskia?

Perskaityk E-grafika.lt tinklalapyje pateiktus straipsnius („HTML pradžiamokslis“, „Pažintis su CSS“, „CSS sintaksė iš arčiau“ ir kt.) — šiek tiek paaiškės, kas ir kaip. Nesvarbu, ar lankysi kursus, ar mokysies savarankiškai, vis tiek reikės išmokti tą patį. Tereikia kantrybės, kadangi per vieną dieną ar savaitę visko neišmoksi.

andrius22 rašė:
Dar vienas dalykas man atrodo viska padariau normaliai, bet kai idejau Css reset ir main failus tai pas mane gavosi tokia makalyne kad nieko ten nesuprasi smile
Gal paaiskinsit kodel? (visi pavadinimai vienodi)

Kokie pavadinimai? Kas vienodi? Atsimink, kad reset.css failas turi būti įterptas prieš pagrindinįjį (base.css, main.css — priklausomai nuo to, kaip jį pavadinai) failą.
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Ištryniau paskutiniuosius 2 tavo atsakymus ir redagavau tavo ankstesnįjį atsakymą. Norint, kad būtų tvarka forumuose, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Prašau jas paskaityti, kad nekiltų nesusipratimų: bendrosios diskusijų forumų ir svetainės taisyklės.

4. Nekurkite kelių tokių pat temų; prieš skelbdami naują temą patikrinkite, ar forumuose neegzistuoja panaši tema. Taip pat venkite kelių atsakymų iš eilės: jeigu pamiršote kažką parašyti atsakyme, jį redaguokite, tačiau nerašykite dar vieno atsakymo, kol niekas kitas neatsakė į temą.

---

andrius22 rašė:
ai dar vienas klausymas as daarau viskas dream weaver 2004 mx ar delto gali buti nesklandumai?

Kokią programą naudosi, neturi jokios reiškmės. Svarbu ne programa, o HTML/CSS kodas, kurį rašai. Kai kur nėra logikos tavo kode, pavyzdžiui:

<li class="aktyvus"></li><a href=">Pagrindinis></a></li>

Neužmiršk, kad kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Tu atidarei li elementą ( <li class="aktyvus"> ) ir čia pat jį uždarei ( </li> ), o po to jau dedi nuorodos žymes. Ir labiausiai logikos trūksta paskutiniojoje žymėje ( </li> ), nes li elementas jau buvo uždarytas anksčiau (prieš <a href=...></a> ). Beje, pamiršai uždėti kabutes. Taigi kodas turėjo atrodyti taip:

<li class="aktyvus"><a href="http://nuorodos_adresas">Pagrindinis</a></li>

HTML/CSS kodą visada rašyk atidžiai, kad išvengtum žioplų klaidų, dėl kurių vėliau gali tekti rautis plaukus. smile
andrius22
Bendruomenės narys

Aciu. Gali buti juokinga, bet jau sedziu nezinau kiek laiko prie tos pamokos ir man nesigauna pora dalyku:
1.Nerodo headerio,
2.menu rodo stulpeliu nors nelindau prie css.
3.Nerodo groteliu
Rodo tik balta vieta tekstuj funny
Bandziau apkeisti vietomis reset su main tas pats nu nzn...
Siaip as dar pries tai mokiausi html kazkiek tai html bent man yra daug greiciau
ir lengviau isimenamas dalykas negu css smile
Sitos pamokos skirtos visiskai zaliam pradedanciam ar jau kaip sakant 2-okuj smile
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Dar kartą pakartosiu — rašyk kodą atidžiai, pažiūrėk, ar nepraleidai kokio ženklo (kabučių, pasvirusio brūkšnio ir t. t.). Perskaityk tuos straipsnius, kuriuos nurodžiau, o tada grįžk prie vaizdo pamokos. Jei ir tada dar kažką rodo ne taip, kaip nori, klausk čia. Tačiau klausdamas tiksliai nurodyk, kas neveikia, parodyk HTML/CSS kodą (rašydamas forumuose kodą dėk tarp [code*][/code*] bbcode žymių (be žvaigždučių). smile
andrius22
Bendruomenės narys

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" />
</head>
<body>
<p><h1>maskjldasd</h1></p>

kodel man nesikeicia spalva
o cia css kodas:
/* CSS Main */
.h1 { color: #0033CC; }

ir dar man neina padaryt kad butu vienoj eilej tie visi zodziai. Gal gali koda tikslu parasyt, jai nesunku, su paasikinimu :

o gal kuris nors is adminstratoriu galetu man padeti asmeniskai kai bus laiko as atsiusciau failus kuriuos darau perziurejimuj, mano skype androm81
as suprantu kad sunku bet as tikrai noriu ismokti sita dalyka. dabar neturiu galimybes mokytis kitaip tik savarankiskai tad prasau padekit smile
Pask. redagavo andrius22 (2009-10-29 10:30:12), redaguota kartų: 3

Valuediz
Bendruomenės narys

uždėjai tašką kaip klasei, taip turi būt:
h1 { color: #0033CC; }

Puslapiai: