Diskusijų forumai
Diskusijų forumai     Kompiuterinė grafika, dizainas     Video pamokos     Dizaino integravimas į WordPress TVS

Dizaino integravimas į WordPress TVS

Irmantas
Tinklalapio šeimininkas

Po pirmosios video pamokos pavadinimu „Tinklalapio (web) dizaino kūrimas“ paskelbimo sulaukėme nemažai klausimų, susijusių su dizaino integravimu į kokią nors turinio valdymo sistemą. Vieni norėjo sužinoti, kaip integruoti sukoduotą dizainą į „PHP-Fusion“ valdymo sistemą, kiti — į „Joomla“, dar kitiems rūpėjo sužinoti, kokiu būdu integruoti dizainą į „WordPress“ turinio valdymo sistemą. Žmonės klausė tiek e-grafika.lt diskusijų forumuose, tiek per skype, kol galiausiai suvokėme, kad reikia būtinai paruošti video pamoką, kurioje būtų parodyta, kaip pritaikyti dizainą „WordPress“ valdymo sistemai. Be to, Edmundas pirmojoje video pamokoje užsiminė, kad galbūt ateityje svetainės lankytojai išvys video pamoką būtent šia tema. Na, pagaliau turite tokią galimybę!

Šios video pamokos pradžioje bus pirmiausia aptarta „WordPress“ šablonų (temų) struktūra, vėliau parodyta, kaip tinkamai paruošti reikiamus šablono ir stiliaus failus. Po to, žinoma, pamatysite visą sukoduoto dizaino integravimo eigą: dizaino viršus, apačia, šoninė dalis (angl. sidebar), įrašų blokas. Taip pat sužinosite, kaip stilizuoti (redaguoti) standartinę komentarų bei paieškos sritį. Galiausiai video pamokos apibendrinime bus apibendrintas visas darbas bei nurodyta, ką būtų galima tobulinti savo integruotame dizaine ateityje.

Puslapiai:

Atsakymai į temą

anders
Naujokas

nais smile butu gerai kad ir ant fusiono sukurtumet smile bet ir tai mldc  wink
DelluXas
Bendruomenės narys

Taip, labai reiktu "Php-Fusion" pritaikymo. Geriausiai būtų V7. fusion'as. Niekam nebereikalingas v6. ir mokant v7, mokėsi ir v6.  nod
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

DelluXas rašė:
Taip, labai reiktu "Php-Fusion" pritaikymo. Geriausiai būtų V7. fusion'as. Niekam nebereikalingas v6. ir mokant v7, mokėsi ir v6.  nod

Labai abejoju, ar kada nors imsiuosi vaizdo pamokos ruošimo apie dizaino integravimą į PHP-Fusion valdymo sistemą, nes aš šios TVS nekenčiu iš prigimties. :x Nekomentuosiu, kodėl man PHP-Fusion ne prie širdies, nes nematau tame prasmės. Bet kokiu atveju, užtikrinu, kad išmokus pritaikyti dizainą vienai turinio valdymo sistemai, sugebėsi orientuotis ir kitose TVS.
marvel
Naujokas

Šioje pamokoje man nesigavo komentarų blokas :/ to single php man neranda.. net nesuprantu
Macaque
Bendruomenės narys

Pažiūrėk ar temoj yra single.php failas temos direktorijoj ;]
marvel
Naujokas

Yra..
Imaginative
Bendruomenės narys

Pamoka gal ir nieko tik dėja, visas procesas vyko ne Windows sistemoje, todėl kartais pasimesdavau, kur ką ir kaip daryti smile
Edmundas
Tinklalapio šeimininkas

Nėra ten kur labai pasimesti: tiek Windows, Tiek Mac OS, tiek Linux sistemoje PHP, HTML ir CSS kodas atrodo taip pat. Svarbu sekti, kokie failai sukuriami ir redaguojami. O programa ar operacinė sistema didelės įtakos, manau, neturi.

marvel rašė:
Yra..

Tai ką siūlai mums daryti? Atspėti, kaip viską darei ir surasti bėdą? smile Išdėstyk, ką ir kaip darei, galbūt parodyk kodo segmentą kokį, kad galėtume panagrinėti ir paieškoti klaidų. Kitu atveju mes visi tik gaišime brangų laiką. wink Šiaip lauk Irmanto atsakymo, jis šią vaizdo pamoką ruošė, tai turbūt galės daugiau padėti negu aš.
Irmantas
Tinklalapio šeimininkas

marvel rašė:
Šioje pamokoje man nesigavo komentarų blokas :/ to single php man neranda.. net nesuprantu

Nerasti failo gali dėl jo neegzistavimo tame kataloge, kai failas neegzistuoja, pagal nutylėjimą visas šablonas imamas iš index.php.

Kai jau sukurtas single.php, tai reikia funkcijos:

comments_template();

kuris iškviečia comments.php komentarų šabloną.

Gal tu sumaišei įrašą su puslapiu? Puslapis ima kitą šabloną - page.php, o įrašas single.php
marvel
Naujokas

Dekui uz pagalba tereikejo to uzraso index.php, keista kad jo nebuvo failuose kurious is cia parsiunciau..

Puslapiai: